Vaattoegangsymposium voor dialyse verpleegkundigen
Klik hier om te registreren voor Vaattoegangsymposium 2021

Door de corona pandemie zal de European Vascular Course in 2021 veranderen in een online trainingsprogramma met een groot aanbod aan live workshops. In deze workshops trainen de deelnemers in hun eigen omgeving onder begeleiding van experts in een van de EVC studio’s in Maastricht. Tijdens de workshops zijn de deelnemers digitaal aanwezig in de studio en kunnen ze direct contact hebben met hun trainers en met de andere deelnemers.
 
Binnen de European Vascular Course is er op maandag 8 maart een speciaal online trainingsprogramma voor dialyse verpleegkundigen. In de ochtend kunt u deelnemen aan interactieve workshops over echogeleide cannulatie. Ook kunt u meedoen aan case-based discussions aan de hand van de klinische beoordeling en duplex onderzoek bij patiënten met een complexe vaattoegang. In de middag bent u welkom bij de reguliere EVC Vascular Access Course, waarin onder meer het endovasculair aanleggen van arterioveneuze fistels en het stimuleren van maturatie van de vaattoegang aan bod zullen komen.
 
We organiseren de workshops van het vaattoegangsymposium in samenwerking met het iMEP / Nipro trainingscentrum voor dialyse verpleegkundigen. Deze workshops zullen zowel op basaal niveau (voor beginnende dialyseverpleegkundigen) als op geavanceerd niveau (voor ervaren dialyseverpleegkundigen) worden aangeboden. Om een levendige interactie tijdens de workshops te kunnen bereiken is het aantal actieve deelnemers aan de workshops maximaal 50 personen. Het inschrijvingsgeld bedraagt 50 euro en voor accreditatie wordt gezorgd.

U kunt zich hier registeren.

We kijken er naar uit om u digitaal in Maastricht te ontvangen en u dan een prachtig trainingsprogramma aan te bieden!

Maarten Snoeijs, Jan Tordoir en Magda van Loon